Producten

Mijn beste aankoop voor baby: Het XL verschoonkussen

Zwangere vriendinnen vragen mij weleens wat de slechtste en beste aankopen zijn geweest die ik heb gedaan in het kader van baby uitzet. Ik kan dan wel een paar dingen noemen die ik frequent gebruikt heb of waar ik fan van ben geworden. Eén ding is zeker: Het XL aankleedkussen is mijn allerbeste koop geweest.

Waskussens in allerlei soorten en kleuren

De meeste waskussens zijn gemaakt van een soort kussentje van foam, met daaromheen een hoesje van PVC. Op die manier kun je ze makkelijk schoonmaken als er poep of plas op komt 😉. De meeste aankleedkussens zijn 67 centimeter lang bij 43 breed met hoger opstaande randen (ongeveer 9 centimeter), waardoor je baby minder snel van het kussen af rolt. Als je op zoek bent naar een groter verschoonkussen, kun je ze ook tegenkomen van 72 bij 44 centimeter. Dan heb je dus 5 centimeter extra.

Lange man, lange baby’s

Mijn man is 1,97 lang, ik ben zelf 1 meter 73. Al bij de geboorte waren onze beide dochters aardig aan de maat, vooral de oudste. Zij liep altijd wel een kledingmaat voor op andere kinderen, en bijvoorbeeld broekspijpen zijn al snel te kort voor haar lange stelten. Ook als baby groeide ze als kool. En toen… zag ik dat ze na een maand of 3 nog maar net op het verschoonkussen (van 67 centimeter paste). Ai!

Toen ik een keer in een babywinkel langs de restantenbak liep, zag ik daar een roze Hello Kitty aankleedkussen in liggen. 5 euro. Mijn man verklaarde me voor gek “want we hadden toch al een waskussen?” maar ik liet me niet op andere gedachten brengen. En ja hoor, bijna 4 jaar later vind ik dit dus nog steeds één van mijn beste aankopen ooit. Helemaal voor dat bedrag!

aankleed1

Waarom zou je een ander aankleedkussen nodig hebben?

Uhm, wellicht omdat je een gezond Hollandse baby hebt die dus al snel langer is dan 67 of 72 centimeter… Of omdat hij of zij kleiner is, maar zoveel heen en weer probeert te rollen dat je extra lengte nodig hebt. Omdat je baby nu steeds met de billen ‘onder’ het kussen ligt, of juist met het hoofd erboven. Ken je die ontwikkeling dat je baby de buikspieren enorm aanspant omdat ‘ie rechtop wil zitten? Bonk, het hoofd knalt keihard weer terug, net náást het aankleedkussen. Zul je altijd zien.

Ik weet niet wat het is met Bébé Jou of andere waskussenproducenten, maar volgens mij gaan ze ervan uit dat je baby goed kan zitten en/of staan wanneer ze niet meer op het kussen passen. En dat je ze dan ook zittend of staand om kunt kleden. Maarre, heb jij ooit wel eens geprobeerd een gewone luier bij een staand kind aan te doen? Dat is echt freaking moeilijk! (luierbroekjes is valsspelen he…;-)) Daarnaast zijn er zat kinderen die ietsje later zijn met zitten of staan en die je dus gewoon nog neer wil kunnen leggen. Mijn oudste dochter heb ik er zéker twee jaar op verschoond. Zo zie je maar.

aankleed2

Aankleedkussens van Brevi

Over mijn lichtroze kussen (met beglitterde Hello Kitty) zit meestal een hoes. Dat is wat warmer voor je baby, maar ik houd ook niet zo van roze haha. Dat komt dus goed uit. Het kussen is van het Italiaanse merk Brevi. Type Olimpia Idea is bijna 90 centimeter lang (bij 47 centimeter breed). Universal is 82 cm bij 47 cm en ze zijn te bestellen via Amazon.

Ik heb even goed gezocht, maar ik kan in Nederland dus geen dealer vinden die het verkoopt! Echt een gemiste kans als je het mij vraagt, ik heb ze direct gemaild haha. Dus heb je een webshop/kinderwinkel en zoek je nog een goed artikel? Importeren die hap!!

extra groot aankleedkussen
Zo ligt baby op dit extra grote verschoonkussen. Keurig met de beentjes omhoog voor de foto! Zie je dat als ze uitgestrekt is, het al lang niet meer past op het kussen?

Een andere optie is het KidZ Impulz aankleedkussen van 90 centimeter lang. Dit is een soort zitzak spul. Of het echt goed schoon te houden is weet ik niet en het kussen is ook wat aan de prijzige kant. Daarentegen denk ik wel dat je kindje hier erg lekker op zal liggen!

Wat denk jij, is het XL aankleedkussen een top of een flop? Of denk je nu: Leuk, maar waar haal je een hoes vandaan voor zo’n groot ding? Die maak je (redelijk) eenvoudig zelf, met de werkbeschrijving van Priscilla. Leuk DIY projectje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.