Persoonlijk

Ik heb een baan/Nieuwe balans

Zoals jullie gemerkt hebben is het de laatste tijd wat stiller op MamaOntzwangert.blog. De belangrijkste reden hiervoor was dat ik erg druk ben geweest met solliciteren. Nog voordat mijn verlof was afgelopen, ging ik op zoek naar werk. Maar helaas bleek het nog niet zo makkelijk om iets te vinden in deeltijd, op goede reisafstand, én dat ‘leuk’ genoeg is.

Nee, onwijs veeleisend ben ik volgens mij niet. Ik vind alleen wel dat als je een baan op het oog hebt, er in eerste plaats een klik moet zijn met het werk. Daarnaast moeten ook de praktische puzzelstukjes in elkaar vallen. Het moet te combineren zijn qua gezin. De zoektocht naar een echt goede match vond ik af en toe behoorlijk vermoeiend.

Thuismama zijn

In totaal ben ik een jaar thuis geweest bij de kinderen, als je het zwangerschapsverlof meerekent. Als je zelf al kinderen hebt, weet je: Dat is geen lanterfanten. Ook als thuismama heb je het soms super druk en heb je je handen vol aan je kinderen. Van het afgelopen jaar heb ik erg genoten, omdat ik de ontwikkeling van de kids heel goed kon meemaken en we samen veel leuke dingen hebben gedaan. Minder leuk vond ik dat ik best veel thuis zat (want: Baby die slaapjes wil doen en weinig geld voor leuke dingen), plus daarnaast de onzekerheid van elke keer weer vacatures zoeken, brieven schrijven, gesprekken voeren, potentiele opvang regelen etc. En dat natuurlijk tussen het zorgen van de kinderen door. Ik heb dan ook echt geprobeerd hard te werken maar ook om af en toe even de boel de boel te laten en lekker veel aandacht voor de kinderen te hebben. En echt waar: Als je dan even de zorgen van je af laat glijden en door de kamer danst, een hut bouwt, of boekjes voorleest, dan ervaar je weer waarom moeder zijn zo leuk is. Ik kan het iedereen aanraden om zo af en toe lekker mee te spelen!

Goed nieuws

Maargoed, na eindeloos veel brieven en een heel aantal gesprekken is dan nu de kogel door de kerk: Ik heb een baan! Aanstaande donderdag begin ik, het is voor 3,5 dag in de week. Het onregelmatige rooster van manlief is zo goed als regelmatig gemaakt, de opvang is zo goed als rond en Matthijs heeft een dag ouderschapsverlof aangevraagd. Ik overweeg om een elektrische fiets te kopen zodat ik niet elke dag met de bus hoef (27 km, zijn hier mensen die dat doen?). Maar het belangrijkste: Ik heb een baan!! Een écht leuke baan ook verwacht ik, binnen een bedrijf waar ik al positieve ervaring mee heb. Ik mag er veel regeldingetjes en praktische zaken rondom recruitment op me nemen, en dat vind ik echt een hele leuke uitdaging!

Werken en moeder zijn

Natuurlijk zal het best even wat energie kosten om ingewerkt te worden en een goed ritme te vinden. Het combineren van werk en gezin is toch iets waar je balans in moet vinden. Het meeste maak ik me zorgen over het huishouden. Ik ben best een opgeruimd type 😉 maar straks heb ik veel minder tijd om schoon te maken en op te ruimen. Ik heb nu dus vast een schoonmaakschema gemaakt dat ik probeer aan te houden. Mocht dit echt niet lukken, dan heb ik twee back-up opties in mijn hoofd: 1.) Een wasdroger aanschaffen (die berg was is éindeloos…) 2.) Een schoonmaakster vragen om elke week of om de week even flink wat werk te verzetten. Maargoed, laten we hopen dat het een kwestie van tijd is om alles een beetje op de rit te krijgen.

Ik vind het spannend, maar heb er vooral heel erg veel zin in! Het onder de mensen zijn, jezelf nuttig maken, nieuwe dingen leren, ik vind het allemaal erg leuk. En ik heb het ook nodig, om niet elke dag ‘alleen maar’ mama te zijn. Hoewel dat een prachtige taak is, hoop ik dat ik door te werken méér energie en plezier in het leven houd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.