Persoonlijk

Updates van mama Marijke

Hallo lieve allemaal,

Zoals je wellicht hebt gemerkt is het een tijdje wat rustiger geweest op MamaOntzwangert.blog, en ook op mijn instagram-account. Vandaag zal ik jullie even bijpraten over hoe het gaat en de komende tijd zal gaan.

Een blog hebben kost veel tijd

Voordat ik begon met bloggen wist ik alleen iets van stukjes schrijven. Niks van het beheren van een eigen site, niks van SEO. En ook haast niets over ontzwangeren, haha. Ja, natuurlijk had ik al wel wat praktijkervaring. Maar de kennis erachter, die ontbreekt. Dat is ook één van de redenen dat ik deze site gestart ben. Tegelijk is het een enorm tijdrovende klus geweest om de site op te zetten, aan te passen, uit te zoeken hoe bepaalde technische dingetjes werken. Wat je wel en niet moet doen en hoe je rechtstreeks door mensen gevonden wil worden, maar ook bijvoorbeeld via google.

Het thema ontzwangeren is nog onbekend- ook onbemind?

Ik dacht dat ik makkelijk gevonden zou worden, omdat het onderwerp ‘ontzwangeren’ nog vrij weinig aandacht krijgt op internet. Ik heb van veel mensen al SEO tips gekregen en toegepast (gelukkig waren er ook dingen die ik al vanaf het begin goed deed, anders was het ontmoedigend geweest ;-P) Toch merk ik dat ik bijna niet gevonden wordt via de zoekmachines. Op google staan mijn artikelen vaak nog op pagina 2. Scroll jij ooit zover door? Nou, ik niet (vaak), haha. Zeker de artikelen over ontzwangerkwalen zijn best degelijke artikelen waar ik veel tijd in steek en me verdiep in wetenschappelijke kennis en ervaringen van anderen. Op één of andere manier vindt Google mijn artikelen nog niet interessanter dan talloze blogs vol: ‘9 maanden op, 9 maanden af (…) van deze kwalen kun je allemaal last krijgen na de bevalling (…) Het gaat weer over.’

Wellicht moet ik het nog wat meer tijd geven, maar eerlijk gezegd vind ik het best ontmoedigend. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het super leuk dat jij regelmatig mijn site bezoekt en nieuwe dingen leest. Maar mijn doel was om al die mama’s die strugglen met hun lijf, balans, en met een kleine baby te bereiken. Dat zijn er zó veel in Nederland alleen al! Het is echt jammer, dat dat niet van de grond komt.

Ook mijn eigen mamaleven is druk

Mijn jongste dochter is inmiddels 8 maanden oud. Ik dacht dat het ontzwangeren er bijna op zat, maar afgelopen week heb ik een aardige knauw gekregen. Maargoed, ik ben ook ziekig dus het is een beetje lastig te zeggen wat waardoor komt. In elk geval ben ik af en toe erg emotioneel en moe. Ik moet regelmatig tot 10 tellen en lig ’s avonds om 9 uur in bed. Maar gelukkig, het gaat. Er blijft alleen niet veel tijd over om research te doen/te schrijven. Daarom schrijf ik nu gewoon alleen wanneer ik inspiratie en tijd heb, in plaats van op vaste dagen. Dat is voor jou misschien iets minder handig, maar voor mij kan het even niet anders.

Ik ben nog héél hard aan het solliciteren naar een baan, aan het nadenken over een omscholingstraject, en manage de boel thuis alleen als manlief weer eens een 50-urige werkweek heeft. Het is even alle ballen omhoog houden. Hopelijk komt er binnenkort wat meer structuur en zekerheid in ons leven, en dan zal ik weer opnieuw bekijken hoe het gaat met de blog.

Baby’s groeien als kool

Naar mijn idee is Sifra pas een maand of 3 geleden geboren, maar eigenlijk is ze alweer 8,5 maand oud. Wow, waar is de tijd gebleven? Rewind please! Gelukkig gaat alles goed en ontwikkelt de kleine zich prima. Omrollen, grijpgrage handjes, hapjes eten en oefenen met zitten: Het zijn zulke leuke ontwikkelingen waar ik dan ook elke dag van geniet.

En dat vind ik ook het belangrijkste: Dat ik er voor mijn kinderen ben, balans heb in mijn leven, en dingen doe die ik leuk vind. Ik ga niet (nog) eens een burnout krijgen, dus ik moet soms keuzes maken in het leven. Hopelijk begrijp jij dat als geen ander. En ik hoop ook, dat je zo nu en dan toch terugkomt naar deze site. En ‘m aanraadt aan nieuwbakken mama’s. Info blijft er namelijk gewoon opstaan, er is genoeg te lezen. En eerlijk? Als 100 mama’s mijn nieuwste blog wekelijks zou lezen, zou het schrijven stiekem toch wel leuker worden… 😉

Liefs,

Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.