Inspiratie, Mama zoekt uit

Hulptroepen tijdens het ontzwangeren: Een lijst met hulpverleners, inspirators en coaches

In de periode dat ik met MamaOntzwangert.blog bezig ben, heb ik al veel interessante mensen mogen spreken. Vrouwen die een passie hebben voor het werken met andere vrouwen. Mijn interesse is dan natuurlijk het meest gewekt als het om nieuwbakken mama’s zelf gaat, omdat er aan die doelgroep nog het minste aandacht wordt besteed. 

Daarom heb ik op een rijtje gezet welke inspirators, hulpverleners, en coaches ik tot nu toe ben tegengekomen. Wie weet zoek jij wel een steuntje in de rug en kan ik je helpen met deze lijst.

Coaches die je helpen bij het mama-zijn, balans vinden en ontzwangeren

De Hulpmoeder: Maxine Rouwendal is een hele leuke busy mom van twee. Als psychosociaal counselor organiseert ze mumwalks door Haarlem en je kunt bij haar ook terecht voor individuele coaching. Op Instagram deelt ze inspirerende quotes en eigen ervaringen.

Nadat ze het diepe verdriet van meerdere miskramen zelf een plekje kon geven, is Kimberly Houweling gestart met Lief Gedragen. Kimberly is werkzaam in regio Noord-Holland. Ze beheert ook een besloten facebook community voor moeders die hun (ongeboren) baby zijn verloren. Kijk eens op https://www.liefgedragen.nl/

Ook bij Miriam van Kreij kun je terecht voor miskraambegeleiding. Ze komt uit Utrecht, maar je kunt een telefoongesprek aanvragen. Anytime, anywhere dus.

Tilda Timmers ken je misschien wel van het boek over postpartumdepressie ‘Toen kreeg ik weer lucht.’ Maar wist je dat ze ook lifecoach is voor moeders en zodanig allerlei sessies en workshops aanbiedt? Online consulten, groepsmeetings, mindfullness voor moeders… er kan zomaar iets tussen zitten waar jij iets aan gaat hebben. Kijk eens op www.froufroubegeleiding.nl

Ben je vooral echt op zoek naar een coach die je gaat helpen om een balans te vinden tussen moeder zijn, werken, huishouden, en ook nog een beetje een normaal sociaal leven hebben? Kijk dan eens op mompoint.nl. Marije de Haas is toegepast psychologe en helpt je graag!

Djoke ten Kate is ook te benaderen als je vragen hebt op het gebied van balans vinden als vrouw of verwerking van de klachten die op je pad kunnen komen als je moeder wordt/bent. Djoke is jarenlang kraamverzorgster geweest en heeft dus ervaring met moeders én baby’s. Onderscheidend is dat zij niet alleen aan coaching doet maar ook massage en aromatherapie. Hmmm, dat klinkt goed!

Kijk jij vooral met frustratie of verdriet terug op je bevalling? Dan is het de moeite waard om te leren deze ervaring een plekje te geven. Marieke van Luin (Mammaminds) is verloskundige, trainer, coach en bevallingsverwerkingstherapeute in omgeving Amsterdam. Op basis van EMDR-therapie kan ze jou verder helpen. Enne, heb je nog vragen over borstvoeding? Waarom niet, want ze is ook nog lactatiekundige 😊

Hulp vragen als het even lastig is

Wie weet lees je mijn blog al trouw en ben je blij met de herkenbare verhalen die je leest. Maar misschien is dat niet genoeg. Misschien heb jij wel iemand nodig, die persoonlijk met jou meeleeft en meedénkt. Helemaal niet erg, iedereen komt wel eens op dat punt. Maar je hoeft niet rond te blijven lopen met vragen, onzekerheid, of ingewikkelde gedachten. Deze lijst bewijst maar weer dat er genoeg dames zijn die jou gráág zouden willen helpen. Dus pak die kans dan ook aan, als je ‘m nodig hebt.

Deze lijst verschijnt eerst in blogvorm, later verplaats ik deze naar een pagina onder het kopje ‘Mama zoekt uit.’

Heb jij een fijne ervaring gehad met een coach of hulpverlener die je bijstond in je moederschap? Of ben jij zelf iemand die mama’s begeleidt? Stuur me even een mailtje waarin je uitlegt wat je doet, en wie weet voeg ik je wel toe aan deze lijst!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.