Inspiratie

Bloggers vertellen over hun ervaringen met ontzwangeren

Heb je een baby, dan heeft de ervaring je vast al geleerd dat ontzwangeren geen pretje is en soms wel maanden kan duren. Er zijn legio kwaaltjes waar je last van kan krijgen: Denk bijvoorbeeld aan naweeën, opvliegers en vergeetachtigheid. Veel bloggers schrijven dan ook wel iets over hun ontzwangerervaringen.

verzamelblog over ontzwangeren

Jamey vertelt

Zoals bijvoorbeeld Jamey van Beauty Unboxing, die vooral vertelt over haar ervaringen in de kraamweek. Naast pijn tussen de benen door een aantal hechtingen en (naar eigen zeggen) ‘Pamela Anderson-borsten’ van de stuwing had ze erg veel last van haar huid. Die was de ene dag erg droog, en de volgende dag weer erg vet. Puistjes to the max, dat begrijp je! Zijn er hier meer dames die van deze kwaal last hadden na de bevalling?

De ervaringen van Miriam

Miriam van Meervanmir.eu schrijft op haar blog dat na de geboorte van haar eerste kindje het zweet er zó uit gutste, dat ze de hele dag het gevoel had zich te willen douchen. Naast het feit dat haar nagels steeds afbraken (hmm, dat kwaaltje moet ik nog eens onderzoeken!) had ze ook veel last van haaruitval. Op een gegeven moment liep ze met bijna kale inhammen rond. Gelukkig groeiden er snel weer haartjes terug, en zorgden de stekeltjes ervoor dat ze niet kaal oogde 😛 Mocht je ook last hebben van haaruitval, dan weet je dat het soms een behoorlijk langdurig proces kan zijn voordat je haar weer beter aanvoelt. Je leest er hier alles over.

Malou over het ontzwangeren

Ook blogger Malou (Madebymalou) herkent deze klacht. Toen ze tijdens het stofzuigen meer haren van zichzelf tegenkwam dan van de kat, wist ze dat het de verkeerde kant op ging. Haar ‘rare korte plukjes haar’ waren gelukkig van tijdelijke aard! Wat helaas niet meer overging, was de striae op haar buik, benen, en borsten. Daarnaast schrijft ook Malou over vergeetachtigheid. De assistent van de verloskundige zei tegen haar dat dit nooit meer over ging. Nou, daar ben ik het NIET mee eens! Haha, zoals je hebt kunnen lezen is mijn eigen ervaring (gelukkig) anders. Ik zal eens aan Malou vragen, of ze er inmiddels nog hetzelfde over denkt. Wat denk jij, is ontzwangerdementie een hopeloos probleem?

Openhartige moederblogs over ‘dat stukje’ na de bevalling

Best fijn, vrouwen die eerlijk zijn over hun eigen ervaringen met ontzwangeren. Tuurlijk, een baby is (de meeste tijd) echt genieten. Maar dat je lichaam en geest soms nog behoorlijke tijd ‘uit vorm’ kunnen zijn, mag ook echt wel gezegd worden. Wat mij betreft mag daar nog veel meer over geschreven worden. Bedankt Malou, Miriam, en Jamey voor jullie openhartige blogs!

Beide foto’s zijn eigendom van Jamey (www.jamey.nl)

2 gedachten over “Bloggers vertellen over hun ervaringen met ontzwangeren”

  1. Hier duurde het toch dik 1 jaar na de oudste en dik anderhalf jaar na de jongste. Eigenlijk heb ik pas nu na meer dan 2 jaar weer het gevoel dat ik volledige controle heb over mijn lijf. Mensen staan daar echt te weinig bij stil he.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.