Persoonlijk

Mama heeft een off-day…

Als moeder ben je 24/7 in dienst. Je hebt de verantwoordelijkheid voor je kinderen, je werk, je huishouden, en andere activiteiten. Als mama van twee kids heb ik ook geen tijd om vrij te nemen. Geen probleem natuurlijk, maar ik zit al een paar dagen niet zo lekker in mijn vel. Dat maakt het allemaal net even iets pittiger. Vandaag is helaas geen uitzondering. 

beroerd in bed- ontzwangeren

Moeder zijn en de verantwoordelijkheid hebben

Toen ik vanmorgen opstond was de lucht grijs. Manlief had na de vakantie weer zijn eerste werkdag (en nacht) dus het bed was vannacht alleen van mij! De verantwoordelijkheid dus ook, haha. Niets mis mee, want het hoort bij het gewone leven. Het kan niet altijd vakantie zijn, en het was mijn eigen keuze om moeder te worden dus probeer ik die rol ook met verve te dragen. Maar man, wat valt het me af en toe toch zwaar om energie bij elkaar te schrapen, en alle ballen hoog te houden.

Gebrek aan nachtrust is funest

Dat gevoel begon de laatste weken weer te groeien. Mijn baby besloot op vakantie nachtelijke feestjes te geven en werd de eerste week soms wel vier keer per nacht.  Ik geef toe, ik was verwend met deze schone slaapster die al snel doorsliep. Maar waarom besloot ze opeens de kont in de krib te gooien? Dit kon ik echt niet gebruiken!

Ok, misschien was het een pietsie mijn eigen schuld. Ik was mevrouws slaapknuffeltje vergeten en zette haar in ons vakantiehuis niet in de meest donkere kamer. Toen dat eenmaal was opgelost sliep ze beter. Helaas word ik sindsdien nog steeds elke nacht stipt om 4:15 gewekt. Ken je dat gevoel dat je slaapdronken rondloopt met je kindje, maar zodra je zelf weer in bed wil stappen opeens klaarwakker bent? Ik helaas wel. Half vijf in de morgen lijkt voor mijn hersens de ideale nadenktijd, en zo draai en woel ik de ochtend mijn bed door. Zo ging het vanmorgen bijvoorbeeld weer.

Piekeren over moederdingen

Waar denk ik dan over na? Over blogonderwerpen om over te schrijven. Bijvoorbeeld het thema opvliegers. De laatste weken heb ik er steeds ’s avonds last van. Echt een irritante ontzwangerkwaal waar ik me toch eens in moet verdiepen. Ik denk na over allerlei zaken die verwant zijn aan ontzwangerdementie. Omdat ik bang ben dat ik anders van alles vergeet; Een kettingslot meenemen voor het uitje waar de kinderwagen buiten moet blijven staan, pakjes drinken kopen, etc. Maar ook over mensen die ik nog moet mailen, sollicitaties die ik nog wil doen, zinnen die ik dan in die sollicitatiebrief nog wil opschrijven… En trouwens, wie zegt dat het ooit gaat lukken om nog een leuke baan te vinden? Moet ik niet toch een om,- of bijscholing doen? En welke dan? Het studiejaar is ook net gestart, dus als ik nog ergens aan wil beginnen, wat moet ik dan regelen? Pieker-de-pieker, mijn hoofd staat niet meer stil.

Diep ademhalen

“Mama, ik ben al wakker!” Mijn gedachten worden onderbroken door een stemmetje en twee handjes die rammelen aan een traphek. Oja, duty calls. Ik haal mijn grote meid op van de zolder en zet haar in ons grote bed. Dan haal ik haar babyzusje uit haar kamertje om haar te voeden. Ik weet dat de ratrace deze dag weer begint, en dat ik voorlopig nog wel even aan het rennen en vliegen zal zijn. Maar nu nog heel even niet. Ik leg mijn telefoon weg en knuffel met mijn meiden. Terwijl de oudste een boekje leest geef ik de jongste de borst. Ik kijk naar haar blozende gezichtje en half dichtgevallen oogjes. Ik aai haar zachte wangetje en haal diep adem.

Off-day? Tsja, ik heb me wel eens beter gevoeld. Maar spontaan voelt deze dag nu toch iets beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.