Producten

Goedkope borstvoedingskleding: no-sew DIY

Als je borstvoeding geeft in het openbaar moet je misschien even een drempel over. Het kan daarom helpen om voedingskleding aan te trekken, zodat je makkelijk en discreet kan voeden. Helaas zijn is leuke en betaalbare voedingskleding soms moeilijk te vinden. Daarom in deze post een simpele, goedkope én snelle DIY waarmee je met gewone kleding toch comfortabel kunt voeden.

Wat heb je als eerste nodig voor deze outfit?

Allereerst heb je een basic shirt, hemdje, of jurkje nodig waarmee je borstvoeding kunt geven. Bovenkleding met een watervalhals, een overslagtop, of iets met veel knoopjes zijn altijd goed! Heb je ooit iets gekocht waarvan je het decolleté toch iets te gewaagd vindt? Perfect! Als je het aanhebt kun je even testen: kan ik mijn boobie hier redelijk eenvoudig uithalen? Zonder nekhernia, terugfloepende borst of scheur in mijn t-shirt? Zo ja, dan kun je verder met dit projectje!

voedingskleding-diy--goedkoop-en-snelIk scoorde laatst deze blouse met knoopjes, ideaal omdat ‘ie ver open kan!

Wat heb je verder nodig?

-Een (stof)schaar
-Eventueel een kleermakerskrijtje (een pen kan ook, maar dan moet je wel netjes kunnen knippen)
-Een hemdje van katoen, jersey, of andere typische t-shirtstof

Hoe ga je te werk?

Trek het hemdje aan over je (voedings)bh. Markeer met het krijtje het plekje ongeveer 1 á 2 centimeter onder je borst. Doe het hemdje uit en meet vanaf de onderrand tot het stipje dat je gezet hebt. Zet op dezelfde hoogte een aantal stipjes rondom het hele hemdje. Trek daaroverheen een lijn met het krijtje. Knip dan voorzichtig langs de lijn je hemdje af. Heb je een pen gebruikt? Knip dan zo, dat je het penstreepje net mee knipt met de onderkant. De bovenkant van het hemdje ga je namelijk gebruiken. Als je de bovenkant hebt afgeknipt ligt er een soort simpel topje voor je. Je hoeft het verder niet te naaien of anders af te werken, want t-shirtstof rafelt niet!

Met dit voedingsshirt kun je alle kanten op

Trek nu eerst je zelfgemaakte topje aan. Doe daarover je shirt met knoopjes of wijde hals. Wanneer je gaat testen, merk je dat je nu heel eenvoudig ruimte kan maken voor je borst door het bovenste shirtje opzij of naar onderen te trekken. Het topje dat je eronder draagt doe je juist een beetje omhoog. Voilá, je voedingsshirt is klaar! En het is helemaal te customizen naar jouw smaak.

voedingstop-zelf-makenHier zie je hoe ik mijn borst (ehm bh in dit geval 😉 ) snel tevoorschijn tover.

Je baby borstvoeden in de winter, zomer, en in het openbaar

Sommige vrouwen vinden voeden in het openbaar geen enkel probleem, anderen zoeken liever een rustig plekje op. Als je een outfit aanhebt waarmee je makkelijk en discreet kunt voeden, vind ik dat er helemáál geen probleem hoeft te zijn. Sommige vrouwen dragen om dezelfde reden overal een hemdje onder. Zelf vind ik dat totaal niet handig, omdat het veel meer sjorren en trekken is. En in de zomer is een extra laag veel te warm. Je hele t-shirt omhoog doen is voor sommige gelegenheden weer erg bloot…

Ook in de winter is het DIY topje handig. Ik draag zelf bijvoorbeeld veel bloesjes en met dit handigheidje heb je geen koude tocht meer over je bovenlijf (in je kraamtijd erg goed om borstontsteking te voorkomen).

Een topje kopen voor onder gewone shirts waarmee je wil voeden

Natuurlijk kun je ook een kant-en-klaar topje kopen voor onder je shirts. Let er dan wel op dat het niet te strak zit onder je borsten, anders krijg je het moeilijk omhoog.

korte-tops-voor-borstvoedingEen kant en klare korte crop top kan je natuurlijk ook gebruiken!
Deze vind je hier, hier, en hier bij de H&M.

Heb jij deze DIY uitgetest? Of heb je een andere tip wat voedingskleding betreft? Leuk als je het wil delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.