Inspiratie, Persoonlijk

Ontzwangeren en (on)tevreden zijn over je buik #TakeBackPostpartum

Ben jij blij met je buik? Een tijdje geleden las ik over de hashtag #takebackpostpartum. Door instagramfoto’s van moeders over de hele wereld te verzamelen probeert oprichtster January Harshe het beeld van een moederlichaam na de bevalling bij te stellen. Vele mama’s delen hun foto’s met de rest van de wereld, om te laten zien dat een vrouwenlichaam er na een geboorte heel anders uit ziet dan veel mensen denken. Dat je er niet direct, nee eigenlijk zelfs nooit, strak hoeft uit te zien nadat je een kindje hebt gekregen. Alleen als je dat zelf wilt.

#Wat?…

Vrouwen komen in alle soorten en maten. Blubberbuikjes ook, met littekens, strepen, striae en al. Bij het overgrote deel blijft zichtbaar dat er uit die buik een baby’tje is gekomen. Vrouwen die meedoen aan de tag kiezen ervoor om positief te kijken naar hun eigen lichaam en het leven te vieren! Vandaag kijken we samen naar een aantal inspirerende moeders. En durf ik zelf ook mee te doen? Je leest het hieronder 😊

ontzwangerbuik 1(@mamaclog) Remi schrijft dat veel moeders op hun buik tekens van zwangerschap met zich meedragen. Ze ergert zich eraan dat mensen denken dat je er vanaf komt door een dieet of sporten. Hoewel ze er zelf aan werkt haar lichaam wat strakker te krijgen, blijft ze erg realistisch en positief.

Onzekerheid

ontzwangerbuik2Alexandra (@alexandrabrea) realiseerde zich voordat ze moeder werd niet dat haar buik zo zou veranderen, en het kostte haar 1,5 jaar om haar lichaam te accepteren. Ze schrijft dat ze het geweldig vindt om foto’s te zien van andere moeders met buiken vol striae, omdat je van anderen vaak wel de schoonheid kan zien. Het delen van eerlijke foto’s helpt zo bij het proces om je eigen lichaam lief te hebben.

Een eerlijk beeld

ontzwangerbuik 3.png@laurendungey: “Deze foto is niet perfect (er ligt notabene een wc-rol achter me!) en ik heb er een tijd mee gewacht om hem te posten. Toch heb ik het gedaan. Ik heb de foto genomen omdat ik wilde vastleggen dat ik op dat moment naar mezelf keek en opluchting voelde. Ik ben meer van mezelf gaan houden. En ik wilde niet alleen maar mijn meest flatteuze foto’s posten. Mijn lichaam is geen ‘voor de bevalling’ ‘na de bevalling’ of ‘nog mee aan het werk.’ Dit ís mijn lichaam op dít moment.”

Een gehavend spiegelbeeld

ontzwangerbuik 4Deze Australische mama (@days.with.the.family, foto @novembermayphotography) postte een prachtige postpartum foto, 7 dagen na de geboorte van haar kindje. Ze schrijft dat ze altijd geworsteld heeft met haar zelfbeeld. Prachtige quote: “I will learn to love every imperfect bump, scar and line because without them I wouldn’t have my beautiful family.“ Zo waar!

En jij dan?

Zelf kan ik nu natuurlijk niet achterblijven. Ik ben geïnspireerd door al deze moeders, en voel me gesterkt door alle positiviteit die uit de berichten spreekt. Mijn dochter trok me vandaag over de streep. Ze  wilde haar bikini aan en liep met haar grote bolle buik door het huis heen. ‘Mama, mijn buik wil een koekje eten!’ Aangezien haar buik geen mond heeft, kwam ik zo op het idee om bij haar een gezichtje te tekenen. En toen deed ik het ook bij mezelf. Lachen, gieren, brullen natuurlijk, zoals alleen peuters dat kunnen.

Mijn dochters leren me elke dag dat ik me niet hoef te schamen voor mijn buik. Zonder die striae, vetjes, strepen en littekens had ik hen immers nooit gehad!

ontzwangerbuik 5ontzwangerbuik 6

Heb jij moeite met je lichaam na de bevalling? Of lukt het jou ook om positief naar je ontzwangerende lijf te kijken? Gaaf als je het met ons deelt!
.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.