Persoonlijk

Over #perfectmoms, jaloezie en crappy days

Heb jij ook wel eens dat je staat te praten met een andere moeder, waarbij je van de ene verbazing in de andere valt? En waarop je stiekem een beetje jaloers bent? Hier een aantal momfessions van mij, over wanneer mijn wenkbrauwen omhoog schieten en het ‘groene monstertje’ om een hoekje komt kijken…

Wat denk jij als…

  • Je met een moeder staat te praten die haar kind binnen een uur op de wc baarde;
  • Een andere moeder vertelt dat ze natúúrlijk geen een hechtingen na de bevalling hoefde omdat ze áltijd zorgvuldig haar perina… perinau… perineum gemasseerd heeft;
  • Je denkt aan de influencer die elke outfit kan hebben omdat ze géén striae, blubberbuikje, of postnatale lovehandles heeft. #nofilter #nomakeup natuurlijk, zeggen ze allemaal!
  • Een pasbevallen moeder langs je heen rent, en ondertussen net zo snel uitlegt dat ze alweer bezig is met haar ‘normale rondje’ van 10 kilometer;
  • Je haar om half zeven ’s ochtends perfect gekapt en gekleed met twee kindjes -in matchende outfits zonder vlekken- uit haar huis ziet komen… Hoe doet ze dat toch?
  • Of haar ‘tweelingzus’ de hele dag op je werkplek ziet rondlopen in een smetteloos jurkje, terwijl jij zelf bij aankomst onder de spuugvlekken. Béétje jammer.
  • Als je op kraamvisite gaat met je eigen baby, die nét van top tot teen onder de babyacné zit. Terwijl het vorige week nog een fotomodelletje was, en de andere newborn er stralend en vlekkeloos bij ligt. Zul je net zien.

Soms voel je jezelf klein worden, naast iemand waarbij alles zo goed lijkt te gaan. Het kan een behoorlijk contrast zijn met dingen die tegenvallen in jouw eigen leven als nieuwbakken moeder.

Jezelf vergelijken

Herken jij deze situaties? Of heb je nog andere voorbeelden waarvan je stiekem groen en geel zag toen je een andere mama hoorde praten? Schaam je er niet voor, we kennen die momenten denk ik allemaal. Maar aan de andere kant, vergeet niet dat geen enkele moeder perfect is! We hebben allemaal onze tekortkomingen en onzekerheden, zelfs al ziet het plaatje er aan de buitenkant nog zo mooi uit.

Dus… laten we vooral om onszelf en onze gekke gedachten lachen. Vergeet niet, dat iederéén weleens een crappy day heeft. Vroeg of laat. Dus laten we er daarna weer voor kiezen, andere mama’s te blijven supporten. Zoals we dat omgekeerd ook zo graag willen!

Liefs,

Mama Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.