Persoonlijk

Momfessions: Hilarische dieptepunten uit het leven van een moeder met een baby

Het leven als moeder van een baby kent hoogtepunten, maar zeker ook dieptepunten. Tegenover je minime die je dertig keer op de foto zet omdat ze er zó schattig uitziet in haar nieuwe outfitje, staat altijd wel een moment dat je je baby achter het behang kan plakken omdat jij het allemaal even niet meer trekt. Ontzwangeren is niet altijd easypeasy!

Schaam je dus niet niet als…

  • Je ’s nachts in bed net doet alsof je je baby niet hoort huilen. Met je kussen over je hoofd hoop je vurig dat het snel stopt. Of dat je partner dit keer eens actief de sjaak wil zijn.
  • Je je baby in de handen van je man duwt zodra hij uit zijn werk komt, en zelf het huis uit rent omdat je snakt naar een beetje bewegingsvrijheid.
  • Als je koppig de andere kant op kijkt terwijl je je haarborstel vol uitgevallen haar leegplukt. Of jezelf op een andere manier probeert af te leiden van dit megafrustrerende kwaaltje.
  • Je jezelf in de supermarkt trakteert op een giga chocoladereep; Het is immers al een hele prestatie dat je überhaupt ooit in de winkel bent aangekomen. Met je baby. En zonder kleerscheuren.
  • Je onder de douche staat en het liefst met het water mee zou spoelen het afvoerputje in. Sommige dagen is het gewoon allemaal een beetje teveel.
  • Als je letterlijk in huilen uitbarst als je kindje een spuitluier heeft, omdat je niet weet waar je moet beginnen met schoonmaken. Aaargh, dit was de (poep)druppel!
  • Als je voor de derde (of vierde, of vijfde…) keer deze week een kant-en-klaarmaaltijd opwarmt, simpelweg omdat je geen tijd of energie hebt om meer werk van het avondeten te maken.
  • Je bij een verjaardagsuitnodiging blij bent als het feestje overdag blijkt te zijn, omdat je dan ’s avonds lekker vroeg naar bed kunt.

Ik beken: Dit is pas het begin van mijn lijst met momfessions. Ik hoor graag of jij ze herkent én of je andere gekmakende maar grappige momenten hebt beleefd als kersverse moeder. Kunnen we er samen hard om lachen. Als we uitgerust zijn.

😉 Liefs, Mama Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.