Producten

Je baby entertainen: Boekjes voor de allerkleinsten

Het kan heel verleidelijk zijn je baby snel weg te leggen als ‘ie eindelijk even stil is, zodat je tenminste even iets voor jezelf kunt doen! Maar je baby heeft natuurlijk ook de nodige aandacht nodig. Knuffelen met je kindje is heerlijk, maar daarin heb je niet altijd zin. En wat moet je dan weer verzinnen, om je mini-me toch een beetje positieve aandacht te geven?

Jong beginnen met boekjes lezen

Ik vind het altijd leuk om boekjes te lezen. Dat kan al vanaf de eerste maand, als je baby nog mini is. Vanaf 3 maanden hebben baby’s echt een beetje uitdaging nodig in wat ze zien. Baby’s zijn dan ook dol op aandacht en horen jou graag praten. Het maakt niet uit waarover, je zou zelfs de krant met ze kunnen lezen 😉

Een leuk boekje vind ik altijd wel makkelijk, omdat het vrij weinig creativiteit vraagt en meteen een afgebakend moment van aandacht is. Hier dus een paar leuke leestips, voor boekjes die je al vanaf het begin met je baby kunt lezen. Je kunt ze kopen of lenen bij de bibliotheek.

Kikker babyspeelboekje

Dit stoffen boekje met knisperbladzijde en ring is heel geschikt voor een iets baby om zelf mee te spelen. Maar je kunt het al vanaf het begin samen ‘lezen,’ door bijvoorbeeld de figuren te benoemen of de achtergrondfiguurtjes. Je kunt ook in het spiegeltje kijken en vertellen wat je ziet. Of verzin zelf een verhaaltje (“Eend roept: Kwaak, kwaak! Ze zoekt naar Haas. Haas zit op een bankje te lezen in een boek”). Die truc kun je trouwens ook uithalen bij andere knisperboekjes!

Milo ziet de wereld zwart-wit  

Dit zwart-witboekje van karton staat vol leuke dierentekeningetjes. Het contrast van zwart-wit kan je baby al heel vroeg zien. Op elke bladzijde staat één zinnetje, waarbij je een geluidje moet maken. Gegarandeerd leesplezier het hele eerste levensjaar van jouw baby!

Toverkleuren- Wie zwemt er in de sloot?

Een superleuk boekje dat prima in je interieur past. Op ieder plaatje is veel te zien, waardoor je er veel over kunt vertellen aan je kindje. Dit boekje kan ook nog eens mee in bad. Er verschijnen dan allemaal kleurtjes! Als je kindje groter is, kun je het een kwast geven en een bakje water. Het boekje kan dan ‘geverfd’ worden, zonder dat het een knoeiboel wordt. Blije baby, blije mama.

Overigens heeft Wee Gallery nog meer té leuke boekjes, zie dit filmpje.

Nijntje en de wilde dieren

Behoeft weinig uitleg. De felle kleuren, verschillende dieren, en het pop-up diertje van stof zijn interessant om met je baby samen te ontdekken. Trouwens, alle boekjes van Dick Bruna blijven een hit!

Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Eigenlijk is dit een peuterboekje, maar je kunt het ook prima met baby’s lezen. Tijdens het voorlezen kan het kindje allerlei activiteiten doen, zoals klappen in de handjes. Maar jullie kunnen dat natuurlijk ook samen doen.

Al zin om te lezen?

De allerkleinste baby’s vinden het heerlijk om samen met jou boekjes te bekijken. Daarnaast is voorlezen erg goed voor de taalontwikkeling van je kindje. De meeste boekjes vinden kindjes na jaren nog steeds leuk. En het is voor jou dan bijzonder om te zien hoe je baby door de tijd heen anders gaat reageren op hetzelfde boekje.

Heb jij al zin om samen met je baby op de bank te gaan zitten met een ‘goed boek?’

Lees jij al boekjes met je minibaby? Of heb je nog andere boektips? Laat het weten aan andere mama’s via de reactiebalk hieronder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.